Categoriile de pompe de apa si cum alegem pompa potrivita (P)

Read Time:2 Minute, 26 Second

[ad_1]

In situatia in care furnizarea apei potabile sau a apei de consum nu poate fi asigurata de catre un sistem centralizat, folosirea pompelor de apa reprezinta varianta la indemana pentru fiecare consumator. In majoritatea cazurilor apa trebuie extrasa din diferite surse aflate in subteran si ulterior transportate catre punctul de consum.

Pompele de apa pot fi utilizate atat in cazul consumatorilor casnici, cat si in cazul consumatorilor industriali. Avand in vedere ca exista diferite categorii de pompe de apa, fiecare utilizator trebuie sa cunoasca specificul fiecarui tip de pompa de apa pentru a face alegerea potrivita nevoilor sale.

Principii de clasificare a pompelor de apa

Principiul de functionare al pompelor de apa este un criteriu in baza caruia se face clasificarea pompelor de apa. Exista pompe cu deplasare pozitiva si pompe cu deplasare dinamica. Varianta pompelor de apa cu deplasare pozitiva are la baza principiul contractiei mecanice si cel al expansiunii supapei flexibile. Pompele cu deplasare dinamica implica utilizarea unui rotor menit a sustine deplasarea apei cu presiune si la anumite viteze.

Un alt principiu folosit in clasificarea pompelor de apa este cel bazat pe amplasarea acestora. Exista categoria pompelor de suprafata si categoria pompelor submersibile. Pentru cele de suprafata vorbim despre dispozitive montate la suprafata unui rezervor sau a unui luciu de apa. Pentru varianta pompelor submersibile avem in vedere dispozitivele complet sau partial scufundate pentru extragerea apei din subteran.

Un al treilea principiu pentru clasificarea pompelor de apa se bazeaza pe calitatea sau puritatea apei. Aici se regasesc trei tipuri de pompe, si anume categoria pompelor de apa curata, cele cu apa moderat poluata si pompele de apa murdara. In functie de gradul de puritate al apei care urmeaza a fi transportata este nevoie de alegerea categoriei de pompa.

Sfaturi pentru alegerea pompei de apa

In momentul in care ai nevoie de o pompa de apa este important sa ai in vedere care este cea mai buna varianta in functie de nevoile tale. Tine cont de adancimea la care se regaseste sursa de apa. Daca sursa de apa este la o adancime de peste 8 metri, atunci este necesara o pompa submersibila pentru furnizarea apei. Un alt aspect de care trebuie tinut cont este debitul apei de care ai nevoie la locul de consum.

Foarte important este sa ai in vedere presiunea necesara, dar si gradul de vascozitate al apei care urmeaza a fi pompate. Scopul pentru care este folosita pompa este de asemenea un detaliu important. Pompele de apa difera daca sunt utilizate pentru furnizarea apei potabile, a apei pentru irigatii sau pentru pomparea apelor uzate. In cele din urma trebuie sa te asiguri ca alegi corect pompa in functie de puritatea apei, pentru a nu distruge pompa daca impuritatile sunt prea mari.

Articolul Categoriile de pompe de apa si cum alegem pompa potrivita (P) apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De ce acolo localnicilor „le arde” sa faca fotografii ca desprinse din rai, sa poetizeze? D-aia: Acolo e CISNADIE, nu PLOIESTI!
Next post „Petrolul – simbol al sportului prahovean”, in expozitie la Ploiesti
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept