BUN ASA: A (re)intrat in functiune Turbina de Gaz de la Termocentrala Brazi

Read Time:2 Minute, 5 Second

[ad_1]

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, informează ploieștenii că, astăzi, a fost pornită Turbina de Gaz existentă la nivelul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al orașului nostru.

Surse din administrație precizează că punerea în funcțiune a acestei instalații de cogenerare va permite municipiului nostru să asigure un surplus de 20% la capacitatea de furnizare a gigacaloriei la nivel SACET al municipiului Ploiești.

Un altavantaj estecă, așa cum se întâmpla în vremurile bune ale termocentralei, simultan, Turbina de Gaz va produce și curent electric pe care administrația publică ploieșteană îl va valorifica, pe piața de profil, într-un cuantum estimat conform prevederilor legale în vigoare.

“Doresc să le aduc ploieștenilor vești bune și anume că miercuri, 08 februarie a.c., vom lua licența finală și vom porni și Cazanul de abur 5 pe care l-am preluat în data 31 ianuarie a.c. de la Consiliul Județean Prahova.

Am reușit, astfel, într-un timp record, să realizăm toate testele și verificările legale necesare pentru pornirea Cazanului 5, fapt ce va permite derularea, în bune condiții, a serviciului public de alimentare cu energie termică al orașului nostru.

Nu în ultimul rând, prin punerea în funcțiune a Turbinei de Gaz trebuie să înțelegem că, pe lângă faptul că reușim să mărim puterea de livrare a gigacaloriei la nivel SACET, reușim să facem și cogenerare, asigurând în acest mod un venit suplimentar substanțial la bugetul local, prin vinderea de curent electric pe piața de profil.

Din 8 februarie a.c., tot ceea ce înseamnă sistemul de instalații la nivel SACET este în regulă și va funcționa la parametri normali, pentru a aduce, fără probleme, în casele ploieștenilor căldura și apa caldă necesare reușind să asigurăm o gestionare optimă a serviciului ploieștean de termoficare.

De asemenea, vreau să îmi exprim mulțumirile, pe această cale, conducerii Prefecturii Prahova, care ne-a oferit sprijinul instituțional necesar depășirii acestei situații de criză, dar și specialiștilor din domeniul energetic, care ne-au asigurat consiliere de specialitate și susținere tehnică, pentru optimizarea capacității de producție și livrare a energie termice din oraș” a declarat, în acest context, edilul-șef al municipiului.

Reamintim, termocentrala de la Brazi a fost, decenii la rând, una dintre… „bijuteriile” industriei energetice, chiar la nivel național…

Articolul BUN ASA: A (re)intrat in functiune Turbina de Gaz de la Termocentrala Brazi a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Analiza: Cum ne vom incalzi imobilele in viitor?
Next post Prin Wallachia eHub, regiunile de dezvoltare din sudul Romaniei vor beneficia de servicii suport avansate de inovare si transformare digitala
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept