BCE consolideaza cooperarea cu cele sase state membre ale UE care nu participa la supravegherea bancara europeana

Read Time:1 Minute, 0 Second

[ad_1]

BCE semnează Memorandumul de înțelegere cu autoritățile naționale competente din șase state membre ale UE care nu participă la supravegherea bancară europeană.

Țările care fac obiectul Memorandumului sunt Cehia, Danemarca, Polonia, România, Suedia și Ungaria.

Potrivit comunicatului transmis de BNR, Memorandumul consolidează cooperarea în materie de supraveghere prin partajarea de informații și promovează o cultură comună în domeniul supravegherii.

Banca Centrală Europeană (BCE) a încheiat un Memorandum de înțelegere multilateral cu autoritățile naționale competente (ANC) ale celor șase state membre ale UE care nu participă la supravegherea bancară europeană. Memorandumul va asigura un cadru prin intermediul căruia Cehia, Danemarca, Polonia, România, Suedia și Ungaria vor face schimb de informații și își vor coordona activitățile de supraveghere.

IMPORTANT: Acordul urmărește să intensifice în continuare cooperarea în materie de supraveghere la nivel european, pe fundamentul relațiilor de cooperare deja solide dintre BCE și ANC ale statelor membre ale UE care nu participă la supravegherea bancară europeană, dezvoltate prin activitatea desfășurată de Autoritatea bancară europeană.

foto: Facebook

Articolul BCE consolideaza cooperarea cu cele sase state membre ale UE care nu participa la supravegherea bancara europeana apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Clujul, in topul judetelor cu cele mai multe accidente de munca! In total, la nivel de tara, anul trecut au fost peste 3200
Next post Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, reabilitata cu fonduri PNRR
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept