Azi, de Ziua Mondiala a Turismului- in dar, o imagine din perioada interbelica

Read Time:1 Minute, 20 Second

[ad_1]

România– promovată pe coperta I  a Revistei ONT, Nr. 10-11 Oct. – Nov. 1939.

 Absolut impresionant, emoționant…  

Azi, de Ziua Mondială a Turismului, punem în lumina această fotografie… Poate-poate inspiră pe careva! Câte cori, câte minunății are de arătat, de apreciat… țara asta ca o gură de rai!

*** Anual, la 27 septembrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Turismului.

Inițiativa unei asemenea sărbători i-a aparținut, în 1979, Organizației Mondiale a Turismului. Se atrage atenția asupra importanței turismului în dezvoltarea durabilă.

Industria călătoriilor a cunoscut o revoluţie în ultimele 6 decenii. Dacă în 1950, numărul turiştilor era estimat la 25 de milioane, cifra a ajuns, în prezent, la peste un miliard.

Încasările anuale depăşesc un trilion și jumătate de dolari.

Europa, regiunea Asia-Pacific şi Americile consemnează creşteri anuale ale numărului de vizitatori.

Scopul înființării Zilei Mondiale a Turismului este de a face comunitatea internațională conștientă de rolul turismului și de impactul său asupra valorilor sociale, politice, economice și culturale ale oamenilor din întreaga lume.

Ziua Mondială a Turismului nu este o sărbătoare publică în nicio țară, fiind mai mult o observație a ONU, însă UNWTO invită toate părțile interesate din sectorul turistic, precum și alte părți interesate să respecte ziua și să participe la sărbătorile speciale organizate. Mai mult decât atât, oamenii sunt sfătuiși și încurajați să promoveze turismul global.

Sursa foto: Reclame Vechi Românești 1840 – 1997/Facebook

Articolul Azi, de Ziua Mondiala a Turismului- in dar, o imagine din perioada interbelica apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Piata asigurarilor- evolutii pozitive in semestrul I, pe fondul cresterii concurentei si a daunalitatii. Prima medie pentru RCA- scadere usoara in trimestrul II din 2022
Next post Nume importante prezente la turneul Trannsylvania Open
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept