Anuntul ITM Prahova privind modificarea salariului minim brut; termen limita pentru inregistrarea in Revisal

Read Time:1 Minute, 53 Second

[ad_1]

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova aduce spre ştiinţă angajatorilor prahoveni că 31 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 2023 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘂𝗹 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮, i𝗻 𝗥𝗘𝗚𝗘𝗦/𝗥𝗘𝗩𝗜𝗦𝗔𝗟, 𝗮 𝗺𝗼𝗱𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝘇𝗮̃ 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺 𝗯𝗿𝘂𝘁 𝗽𝗲 𝘁̗𝗮𝗿𝗮.

”Reamintim că, începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată a fost stabilit, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră. Pentru 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐚𝐠𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚 și 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚, salariul minim rămâne și anul acesta la nivelul de 3.000 de lei lunar. Precizăm faptul că, prin excepție, pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2028, în 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̗𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫, salariul de bază minim se stabilește la 4.000 lei lunar, conform dispozițiilor O.U.G. nr.168/2022. Aceeași ordonanță mai stabilește că, în cazul salariaților care desfăşoară activitate în baza contractului individual de muncă, încadraţi cu normă întreagă la locul unde se află funcţia de bază, nu se datorează impozit pe venit și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii suma de 200 lei/lună, reprezentând venituri din salarii şi asimilate salariilor dacă sunt îndeplinite cumulativ anumite condiții privind nivelul salariului de bază brut lunar și venitul brut realizat din salarii şi asimilate salariilor.

Conform acestor dispoziții legislative și potrivit prevederilor art. 4 alin. 3 din H.G. nr. 905/2017 privind Registrul general de evidență a salariaților, pentru transmiterea modificărilor, angajatorii au avut la dispoziție un termen de maximum 20 zile lucrătoare de la data producerii acestora, termenul limită fiind 31 ianuarie 2023. Reamintim angajatorilor că au obligația de a majora salariile de bază ale tuturor angajaților ce le au stabilite sub acest nivel. Atenționăm angajatorii că netransmiterea, în termenul legal, a modificării salariului în aplicația Revisal constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 8.000 lei”, a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Articolul Anuntul ITM Prahova privind modificarea salariului minim brut; termen limita pentru inregistrarea in Revisal a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bustul original al Nababului, „ACASA”, la Castelul din Busteni
Next post Daca iei straduta asta la pas, ai impresia ca esti pe Marte. Si… URA! Ai gasit apa (mizerie, balti, zapada)!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept