Ancheta de amploare in Gorj, dupa ce trei mineri au pierit intr-un cumplit accident

Read Time:2 Minute, 7 Second

[ad_1]

*La acest moment, ministrul Energiei, Virgil Popescu, se afla în drum către locul tragediei.

Un vehicul în care se aflau 25 de muncitori s-a răsturnat, marți, 17 ianuarie, la cariera Jilț Sud, care aparține Complexului Energetic Oltenia. În urma teribilului accident, trei victime și-au pierdut viața.

IGSU a transmis că în accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 3 au decedat, iar 7 muncitori au fost răniți. „Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, au precizat reorezentanții IGSU.

Martorii au povestit că vehiculul ar fi căzut în gol de la peste 3 metri, în momentul când a început să urce pe un pod metalic peste niște instalații.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a precizat, într-un comunicat, că accidentul de la Cariera Jilț Sud s-a soldat cu 16 victime, dintre care 3 decedați.

După nenorocirea de la Cariera Jilț Sud, soldat cu 3 morți și 10 răniți, managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat la Antena 3 că „nu poate fi de vină” pentru tragedia de la mină și că muncitorii s-au urcat „într-un vehicul destinat transportului de marfă”.

 Între timp, ISU Gorj a anunțat că 3 dintre răniți au ajuns la spitalul din Motru,  iar 5 la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. De asemenea, doi răniți au ajuns cu ajutorul elicopterelor SMURD la Spitalul din Craiova.

Conducerea ITM Gorj a anunțat că a deschis o anchetă pentru investigarea acestei tragedii: „Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului.

La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale“.

Foto: www.gorjonline.ro

Articolul Ancheta de amploare in Gorj, dupa ce trei mineri au pierit intr-un cumplit accident apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 15.000.000 de lei pentru programul „Scoala dupa scoala” in Sectorul 2! Regulamentul a fost aprobat
Next post Incă 11 contracte finantate prin PNRR au fost semnate astazi de CFR!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept