AJUTOR de 44 de milioane de euro pentru crescatorii de bovine. Ce suma maxima poate primi un beneficiar?

Read Time:2 Minute, 7 Second

[ad_1]

Vine vești bune de la nivel european pentru crescătorii de bovine! Și nu sunt orice vești, ci unele aducătoare de…BANI! În fond,nu ar trebui săne mire,cisădea un IMPULS, deoarece zootehnia constituie una dintre bazle industriei alimentare.

*** De-a lungul anilor, efectivul de bovine a suferit atât creșteri, cât și descreșteri.  Potrivit INS, din 2015 până în 2018, efectivul de bovine s-a menținut la aproximativ 2.000.000, dar începând cu anul 2019, descreșterea este destul de evidentă.

Din 2015 până în 2018 numărul efectivelor de bovine a scăzut cu 75.558, adică 3,64%. Din păcate, începând cu anul 2019, descreșterile au fost și mai mari, efectivul bovinelor ajungând de la 2.077.577 (2015) la 1.864.577 (2021), cu 213.000 de capete mai puțin, ceea ce reprezintă 10.25%.

Comisia Europeană anunță că a aprobat joi o schemă de ajutoare în valoare de 44 milioane euro (217,7 milioane de lei) notificată de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 şi modificat ulterior la 20 iulie 2022 şi la 28 octombrie 2022. În cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe. Obiectivul schemei este de a-i compensa pe beneficiarii eligibili pentru o parte din costurile suplimentare provocate de creşterea preţurilor la combustibili, energie şi furaje şi de-a ajuta să depăşească dificultăţile financiare legate de actuala criză geopolitică.

Comisia a constatat că schema-cadru de ajutoare a României îndeplineşte condiţiile prevăzute în cadrul temporar de criză.

Trebuie precizat că ajutorul nu depăşeşte 250.000 euro per beneficiar şi va fi acordat până cel târziu la 31 decembrie 2023.

 Organismul internațional a considerat, în contextual actual, că schema de ajutoare acordată de România este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o „perturbare gravă” a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar de criză.

Având în vedere aceste considerente, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. 

foto: Facebook

Articolul AJUTOR de 44 de milioane de euro pentru crescatorii de bovine. Ce suma maxima poate primi un beneficiar?<br> a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Turneul Giurgiu la fotbal, cu Nationala Artistilor Fotbalisti si Clubul Sportiv al Jurnalistilor
Next post Prahovenii Georgeta Popescu si Andrei Nica – medalii de bronz la CM de Bob U23
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept