A fost lansat PROGRAMUL REGIONAL NORD-VEST 2021-202

Read Time:1 Minute, 35 Second

[ad_1]

Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, a fost lansat, marți, 28 noiembrie, la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment la care au luat parte ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, reprezentanți ai Comisiei Europene, specialiști din Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, primari și președinți ai consiliilor județene din Cluj, Sălaj, Bihor, Satu-Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

 Invitat la acest moment festiv, Dinu Iancu-Sălăjanu, celebru artist și păstrător de tradiții dar și implicat și inspirat președinte al Consiliului Județean Sălaj, a declarat: „În perioada de programare 2014-2020, Regiunea Nord-Vest a ocupat primul loc în clasamentul național în ceea ce privește gradul de absorbție al fondurilor europene. Am convingerea că această performanță se va menține și în exercițiul financiar 2021-2027 și că împreună vom reuși să reducem disparitățile de dezvoltare economică și socială existente între Regiunea Nord-Vest și diferite regiuni din Europa. Fără doar și poate, unica noastră șansă o reprezintă banii europeni. Ne dorim să profităm la maximum de fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană, fiind, de altfel, pregătiți cu proiecte mature care să ne asigure o rată de absorbție cât mai mare, pentru dezvoltarea Țării Silvaniei. Așteptăm lansarea ghidurilor de finanțare”.

 Trebuie știut că Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 beneficiază de o alocare financiară de peste 1,4 miliarde de euro și propune intervenții pentru dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și în infrastructura educațională, precum și acțiuni de valorificare a potențialului cultural, turistic și balnear, în beneficiul comunității din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Articolul A fost lansat PROGRAMUL REGIONAL NORD-VEST 2021-202 apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post O echipa de baschet din Bucuresti are cel mai titrat antrenor care a ajuns vreodata in Romania!
Next post Torturi speciale de Sf. Andrei la Cofetariile Ana State
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept