277 milioane de Euro – fonduri europene nerambursabile dedicate exclusiv judetului Prahova. DETALII…

Read Time:1 Minute, 57 Second

[ad_1]

ESTE ȘTIREA ZILEI ÎN PAHOVA: Companiile și administrațiile publice locale vor putea accesa 277 milioane de Euro – fonduri europene nerambursabile dedicate exclusiv județului Prahova – pentru a face față provocărilor economice și sociale legate de tranziția către o economie verde.

Finanțarea are la bază Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ) în Județul Prahova, elaborat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu mediul de afaceri și alți parteneri sociali. Lansarea, la nivel național, a Programului Operațional Tranziţie Justă (POTJ) 2021-2027, a avut loc astăzi, 15.12.2022, prin semnarea unei declarații comune între Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene și cele 6 consilii județene, inclusiv Prahova, în care se va implementa acest program.

„Prin POTJ, în Prahova vor fi create 1600 noi locuri de muncă, se vor înființa 369 de întreprinderi noi și vor exista noi capacități de energie verde de 34 MW. Întreprinderile mici și mijlocii din județ, dar și cele mari pot beneficia de sprijin financiar substanțial pentru retehnologizare în vederea scăderii emisiilor de dioxid de carbon, pentru implementarea de proiecte care folosesc surse regenerabile de energie, pentru dezvoltarea economiei «verzi» și pentru a crea noi locuri de muncă. De asemenea, prin intermediul acestui mecanism de finanțare, autoritățile publice vor avea la dispoziție fonduri pentru creșterea eficienței energetice, dezvoltarea unui transport ecologic și îmbunătățirea infrastructurii energetice. Prin PTTJ, sunt finanțate și măsuri care privesc reconversia locurilor de muncă şi recalificarea oamenilor care vor fi afectați de măsurile de tranziţie justă. În plus, prin acest fond vor fi puse în practică și proceduri de combatere a sărăciei energetice la nivelul populației, urmând ca la nivelul autorităților centrale să fie stabilit în mod concret planul de măsuri”, a explicat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Demn de știut în acest context, Prahova, alături de Hunedoara, Gorj, Mureș, Galați și Dolj, sunt județele care pot accesa acest fond european special, în valoare la nivel național de 2,14 miliarde de euro, pentru a realiza tranziția către o economie mai prietenoasă cu mediul și mai puțin poluantă. Prahova este singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia cuprins în Programul Tranziţie Justă 2021-2027.

Articolul 277 milioane de Euro – fonduri europene nerambursabile dedicate exclusiv judetului Prahova. DETALII… a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Romania din inima… Parisului: A fost inaugurata PIATA „GEORGE ENESCU”
Next post ASTEPTAM EFECTELE: 2,87 miliarde de euro de la Comisia Europeana, atrasi de Ministerul Agriculturii in 2022
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept