25 Noiembrie: Ziua pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor. In ultimii doi ani, zeci de prahovence- victime ale cumplitului flagel

Read Time:3 Minute, 12 Second

[ad_1]

La data de 25 noiembrie a fiecărui an este marcată, la nivel internațional, Ziua pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

 Evenimentul este unulde maxima importanță, în contextul în care fenomenul este tot mai des întâlnit în rândul acestui segment de populație și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului. Această zi atenţionează asupra acţiunilor pe care autoritățile și fiecare cetăţean în parte trebuie să le întreprindă pentru a stopa violenţele şi agresiunile comise împotriva femeilor.

 Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova  informează opinia publică despre faptul că instituția implementează în calitate de partener local al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

 În scopul prevenirii și intervenției în situații de abuz, în acord cu obiectivul general al proiectului, în structura D.G.A.S.P.C. Prahova funcționează un serviciu social de tip Locuință Protejată, un Cabinet de Consiliere Vocațională și Grup de Suport pentru victimele violenței domestice.

Prin intermediul serviciilor dezvoltate în cadrul proiectului, victimele violenței domestice beneficiază de găzduire, informare, consiliere și sprijin în vederea adaptării la o viață independentă activă, dar și de oportunități de orientare și integrare/reintegrare profesională toate acestea având ca scop asigurarea securității personale și a independenței financiare și economice.

Dincolo, însăde teorie, speranțe și… litera legii, realitatea, În prahova arată așa:  de la data funcționării serviciului, din luna aprilie 2020 și până în prezent, în evidența acestui serviciu au fost înregistrate 46 de beneficiare. Pentru toate aceste persoane au fost asigurate servicii de consiliere psihologică individuală și de grup. Totodată, pentru 27 persoane s-au acordat și servicii de consiliere vocațională, iar 26 de persoane au beneficiat de găzduire și asistență în cadrul locuinței protejate.

IMPORTANT: Persoanele interesate pot să apeleze nr. de tel.: 0731336870 – Responsabil Servicii Sociale proiect VENUS – Monica Oprea. De asemenea, pot să consulte pentru informații suplimentare site-ul D.G.A.S.P.C. Prahova www.dgaspcph.ro – secțiunea Proiecte.

***Cea mai gravă problemă cu care se confruntă femeile în România este violenţa sub toate formele. Ultimul studiu naţional privind violenţa domestică realizat de Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse (ANES) între femei şi bărbaţi arată că, în semestrul I al anul 2019, au fost raportate un număr de 6731 victime ale violenţei în familie, din care 4.167 (61,91%) de sex feminin şi 2564 (38,09%) de sex masculin. Distribuţia agresorilor familiali, la nivel naţional, pe sexe şi mediu de rezidenţă se prezintă în felul următor:  4143 agresori familiali, din care 1555 (37,53%) de sex feminin şi 2588 (62,47%) de sex masculin. Prevalenţa violenţei domestice cu victime femei este mai mare în mediul rural unde s-a înregistrat un număr de 2291 victime femei (54,98%), în timp ce un număr de 1876 victime femei (45,02%) sunt din mediul urban. Din totalul de 6731 victime ale violenţei în familie, au fost raportate un număr de 5.343 victime minore (79,38%), din care 2852 (53,38%) fete şi 2491 (46,62%) băieţi. La nivel naţional, judeţele cu cel mai mare număr de femei victime ale violenţei domestice sunt Constanţa (488 victime femei), Galaţi (454 victime femei), Timiş (236 victime femei), Gorj (226 victime femei), Maramureş (193 victime femei).

***Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (8 martie 2022), în România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile). Populaţia feminină are o pondere mai mare decât populaţia masculină în aproape toate judeţele, excepţie făcând judeţul Vaslui.

foto: ziare.com

Articolul 25 Noiembrie: Ziua pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor. In ultimii doi ani, zeci de prahovence- victime ale cumplitului flagel a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Decizie a Comisiei Europene: 5G in avioane, Wi-Fi pe sosele
Next post 1 Decembrie, cu parada militara, discursuri, vin si fasole cu carnati! Ei, la partea asta, a treia, sa vezi ce-or sa mai sarbatoreasca ploiestenii!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept