FOTO + declarații. Calificare în finala Cupei României! Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Olimpia Cluj 2-0 (2-0). Ultim act cu Vasas Femina

0

La o săptămână după ce a încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe locul 2, grație unui victorios 5-0 acasă cu CSȘ Târgoviște, urmat de debutul cu dreptul în play-off, 4-0 tot aici duminică în dauna celor din Bistrița-Năsăud, Fortuna Becicherecu Mic a eliminat astăzi din Cupa României multipla campioană națională la zi Universitatea Olimpia Cluj, de care a dispus cu 2-0 pe terenul ”Comunal” din localitatea timișeană, triumf împotriva câștigătoarei fazei tur-retur a campionatului elitei.

Ce diferență ca de la cer la pământ între deznodământul meciului direct disputat în campionat la Becicherecu Mic între Fortuna și Universitatea Olimpia, 0-5 în runda inaugurală din 19 septembrie 2018, și această calificare victorioasă, izbutită după nici 8 luni de la acea corecție în Liga 1. Bănățencele au eliminat din cursă campioana țării, calificându-se în finala ediției 2018-2019 a Cupei României la fotbal feminin, în care o vor întâlni pe Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Partida eliminatorie s-a jucat astăzi de la ora 11 pe terenul din localitatea Becicherecu Mic, între ocupantele locurilor 1 şi 2 după cele 18 etape ale sezonului regular al elitei, duel la vârf adjudecat de timișence, care se impuneau și la startul returului, 0-1 pe 10 martie în Ardeal, în etapa a X-a din Liga 1. Dacă e miercuri 15 mai 2019, e Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Olimpia Cluj 2-0 (2-0).

Terenul a fost greu, îmbibat cu apă, însă oponentele au depus eforturi considerabile şi nu s-au speriat de timpul nefavorabil. În final, cu o voinţă cum mai rar vezi la o partidă de fotbal feminin, elevele lui Florin Pădurean şi Ioana Anda Vela au ieşit învingătoare şi s-au calificat în finala competiţiei.

Cele două goluri au fost marcate încă din primele 10 minute iar Fortuna și-a creat și alte mari ocazii, dar şi vizitatorii au ratat mari situații, Cosmina Roşu fiind de netrecut în poarta gazdelor, la primul…

Continuarea aici

Leave A Reply

Your email address will not be published.