Declarații Muntean, Dumiter. Ripensia – ASU Politehnica sâmbătă de la ora 16 pe ”Dan Păltinișanu”

0

Penultimul duel direct timișorean al ediției 2018-2019 în Liga 2 este programat sâmbătă după-amiază pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, de la ora 16, opunând a noua clasată înaintea rundei a XXXI-a, Ripensia, și ocupanta locului 12, cu 4 puncte mai puțin, ASU Politehnica. Fiecare a câștigat câte o dispută locală în acest campionat, Ripensia partida tur, pe același gazon, în etapa a XII-a, prin golul lui Alexandru Popovici din minutul 33, iar ASU Politehnica pe ”Electrica” o rundă mai apoi, 1-2 (1-0) la ACS Poli, pe care o va întâlni joia viitoare de la ora 19, în ultima întâlnire directă a sezonului între concitadine. 

Mai întâi însă Ripensia – ASU Politehnica, gazdele revenind pe ”Dan Păltinișanu” după o victorie și o înfrângere în jocurile organizate în Ciarda Roșie, iar alb-violeții la nici o săptămână după ce au trecut pe principala arenă a orașului cu 4-0 de codașa din Brăila. Roș-galbenii au avut un sezon de primăvară mai mănos, cu 4 succese și două remize în 9 apariții, înscriind de 11 ori și primind 10 goluri, pe când elevii lui Cosmin Petruescu unul mai șovăielnic, cu două triumfuri, patru remize și tot atâtea eșecuri, trei, 10-6 la capitolul goluri.

Urmează așadar a zecea lor apariție în 2019, prefațată astăzi înaintea antrenamentului matinal al Ripensiei de antrenorul secund Iulian Muntean. Înaintea jocului din toamnă, ambele formații timișorene se aflau în jumătatea inferioară a ierarhiei, ASU Politehnica pe locul 11, cu 17 puncte, iar Ripensia pe poziția a 14-a, cu numai 9 puncte, zestre îmbunătățită atunci prin reușita lui Popovici.

În ediția anterioară, Ripensia – ASU Politehnica s-a jucat în turul campionatului, în toamnă, în Ciarda Roșie, Taub și Krausz înscriind în minutele 26 și 63 golurile victoriei ”violete” cu 0-2 pe terenul pe-atunci nou-promovatei în Liga 2. Cele două formații aveau să încheie cu bine acel sezon,…

Continuarea aici

Leave A Reply

Your email address will not be published.