Dilema cea mare a României la Fed Cup: cine va fi racheta numărul 2 la Rouen. Firicel Tomai: ”Buzărnescu, nu Begu!”

0

Antrenorul Firicel Tomai știe bine cu ce se ”mănâncă” zgura franceză, suprafața pe care se va juca la Rouen, sâmbătă și duminică, în semifinalele Fed Cup. ”Firi” l-a dus pe Victor Hănescu până în sferturile de finală de la Roland Garros 2005. Și mai știe ce poate Simona Halep, liderul echipei noastre, pe care a pregătit-o acum câțiva ani.

Necunoscuta în lotul României este cine va aduce punctul victoriei, considerând că Simona Halep va câștiga ambele jocuri de simplu.

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu și antrenoarea Alina Tecșor au de ales între Mihaela Buzărnescu, 30 de ani, 30 WTA, și Irina Begu, 28 de ani, 83 WTA.

Prima a capotat la Ostrava, pe hard, în cele două partide de simplu în care a fost folosită, dar este în ușoară revenire de formă, iar cea de-a doua este mai slab clasată, dar are avantajul că este prietenă cu liderul echipei, Simona Halep, și este mai rutinată la Fed Cup.

Din lotul României mai fac parte Monica Niculescu, care va evolua doar la dublu – probabil în tandem cu Begu, și Raluca Olaru, adusă să joace numai la dublu și dacă România va avea asigurată matematic calificarea sau dacă va apărea vreo accidentare.
”Miki o domină clar pe Irina”
Așadar, cine va fi aghiotanta Simonei? ”La simplu, eu aș merge pe jucătoarea care s-a descurcat mai bine sub presiune în circuit. Buzărnescu a mers mai bine în momentele grele, are victorii la jucătoare importante, cum ar fi Svitolina. Are o urcare constantă, de doi ani. Miki are alt tenis. Una este să fii în Top 30, iar alta înseamnă Top 90. În meci direct, Miki o domină clar pe Irina. E o clasă peste ea!”, crede Firicel Tomai.

Face Halep echipa României? ”Am mai zis: într-o echipă, numărul 1 poate avea un cuvânt de spus, dacă vrea. Nu cred că este cazul Simonei. Antrenorul va decide cine va juca. Florin (n.r. – Segărceanu) are feelingul de a alege bine, simte cine are teamă, cine…

Continuarea aici

Leave A Reply

Your email address will not be published.