15 Ianuarie: Moment poetic, elevi, oficialitati, flori la bustului lui Eminescu. Ploiestenii, cu spatele la statuie, cu fata si sufletul catre APATIE

Read Time:1 Minute, 40 Second

[ad_1]

Ziua Culturii Naționale este marcată, în fiecare an, în 15 ianuarie, dată la care, în 1850, s-a născut marele poet Mihai Eminescu, Luceafărul Poeziei Naționale, al cărui geniu creator a influențat esențial devenirea noastră spirituală și culturală, dar și simțireai trăirea, întru credință, dragoste, frumos.

La bustul poetului Mihai Eminescu, amplasat în Centrul civic al Ploieștilor nostru, a avut loc, astăzi, la ceas de sărbătoare, un moment poetic, în finalul căruia, în semn de prețuire față de marele creator român, au fost depuse buchete de flori. Totul în prezența câtorva elevi, a reprezentanților intituțiilor culturale și a oficialităților.

 Emoții, gânduri, flori și vers. Totul sub semnul reflecției asupra încurajării și promovării proiectelor culturale cu impact civic, a menținerii identității noastre naționale, a recunoașterii și aprecierii vastei și fundamentalei opere eminesciene, dar și a întregului patrimoniu cultural ce ne-a fost hărăzit.

 Frumos! Bine! Bine că a fost celebrată sărbătoarea (alfel nici nu s-ar fi putut!), numai că, din nou, nu putem să nu remarcăm prezența… „zdrobitoare” a ploieștenilor ce-și întorc fața către… frumosul apatiei față de momentele de referință din viața culturală, către orice altceva…! De ce spunem asta? De ce insistăm?! În alte orașe, de la Focșani la Timișoara,de la Brașov la Suceava, Sălaj sau Satu Mare, vedem mereu cum cetățeni „de rând”, neînregimentați în vreo instituție publică, nu dascăli, nu… aleși locali vin de la sine, cu o floare sau cu un gând, de mână cu soția ori cu nepoții, să trăiască „un pic” lumina culturii, aducerea-aminte a poeziei sau a oricărui moment cultural MAJUSCUL în viața neamului ăstuia care ne-a dăruit atât!

***P.S.: Ultimele 3 fotografii sunt de la Iași și de la Sibiu.

Articolul  15 Ianuarie: Moment poetic, elevi, oficialitati, flori la bustului lui Eminescu. Ploiestenii, cu spatele la statuie, cu fata si sufletul catre APATIE a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post ULTIMA ORA: Demers pentru integrarea Romaniei in The World Green Economy Organization
Next post EXCLUSIV: Premii pentru Ducati Energia Romania la Topul Firmelor Prahovene 2022
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept