11 ianuarie- Ziua Internationala a cuvantului „Multumesc”.O sarbatoare care ar trebui sa fie in fiecare zi!

Read Time:2 Minute, 6 Second

[ad_1]

11 ianuarie, ar putea fi declarată și ziua POLITEȚII. Și asta pentru că pune în lumină un gest deloc banal, dar simplu și aureolat de… sentimente nobile. Azi este marcată Ziua Internaţională a „Mulţumesc”-ului (International Thank You Day). (demn deluat în seamă, nu puțini sunt filologii care susțin că MULȚUMESC provine, în română din urarea “să trăiești mulți ani”, rostită în semn de mulțumire, de gest frumos întors celui care ți-a dat un ajutor, ți-a făcut un bine).

Trebuie știut, de asemenea, că nu puțini sunt aceia care cred că, de fapt, cuvintele de mulţumire posedă calităţi magice – cu ajutorul lor oamenii se bucură unul pe altul, îşi exprimă atenţia şi transmit emoţii pozitive – fără de care viaţa noastră ar fi fost tristă şi sărăcăcioasă.

„Fă-ți un obicei din a mulțumi, pentru a-ți exprima aprecierea, sincer și fără așteptări. Apreciază-i cu adevărat pe cei din jurul tău și vei vedea că nu ești singur. Apreciază cu adevărat viața și vei descoperi că ai mai mult de atât” – Ralph Marston.

Istoria acestei zile este necunoscută, nu există nici o mențiune în ceea ce privește anul din care această zi a fost sărbătorită.

Unii spun că este creația unei companii de papetărie care încerca, oarecând, să-și promoveze felicitările.

Oricare ar fi motivul, politețea trebuie sărbătorită. Și…,la drept vorbind,nu doar într-o zi! Nu fiecare dintre noi se gândește la cei care s-au pus direct sau indirect în slujba noastră și puțini recunosc munca altora.

În unele scrierivechi, „mulțumesc” era „multunesc”, care însemna mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu.

Interesant de luat aminte: În limba engleză, „thank you” derivă din „think” (gândire) – „mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut” – ca și în cazul germanului „danke”.

Așadar, azi (dar noi vă îndemnăm ca… NU DOAR AZI!)ne amintim și… sărbătorim unul dintrecele mai frumoase cuvinte: MULȚUMESC. Cu M de la… Mamă, Mărinimie, Muzică, Minune… Haideți să spunem cu drag, cu sinceritate, cu omenie, MULȚUMESC. Să ne bucurăm de ajutorul și prietenia celor din jur și, întâi de toate, să fim noi buni, înțelegători, iubitori, gata săne ajutăm semenii, să spunem o vorbă bună, să oferim mângâiere, prietenie, speranță…

Articolul 11 ianuarie- Ziua Internationala a cuvantului „Multumesc”.O sarbatoare care ar trebui sa fie in fiecare zi! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Eric Maximmilian Niță este noul campion al României la tenis U14 la CN de Iarnă 2023
Next post Maximizând Oportunitățile Financiare cu Elitium Expert Credit: O Perspectivă Satisfăcută a unui Client Fericit
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept