1 Decembrie, cu parada militara, discursuri, vin si fasole cu carnati! Ei, la partea asta, a treia, sa vezi ce-or sa mai sarbatoreasca ploiestenii!

Read Time:2 Minute, 22 Second

[ad_1]

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022.

Autoritățile precizează că acțiunile dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), în data de 01 decembrie 2022, începând cu ora 11.00, iar la eveniment vor participa oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar.(N.R. Și, am spune noi, poate-poate… vin si ploieștenii sa trăiască momentele festive, cu tricolorul la piept! OARE?!?!)

Cu acest prilej, vor avea loc salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și se va oficia un serviciu religios. Totodată, reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni și se vor depune coroane, jerbe și buchete de flori în memoria eroilor țării noastre.

De asemenea, în finalul acestor activități, va avea loc defilarea trupelor, a tehnicii militare și a fanfarei Consiliului Județean Prahova.

Parada militară va începe din fața Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” și se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor, urmând să se încheie în zona din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, unde tehnica militară va putea fi admirată în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă pentru publicul larg până la ora 14.00.

În finalul defilării, municipalitatea îi invită pe ploieștenii prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României să deguste un pahar de vin fiert și tradiționala fasole cu cârnați (pentru mulți… asta va fi partea cea mai… interesantă!).

Reprezentanții municipalității anunță de pe acum că se vor asigura 5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert pentru această masă tradițională, oferită în parteneriat cu Primăria municipiului Ploiești, în spațiul parcării publice dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 19.00, ploieștenii vor putea admira un alt moment emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie militară de retragere cu torțe a trupelor, care se va desfășura de pe esplanada Palatului Culturii.

ATENȚIE: În contextul organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, s-au stabilit și o serie de restricții în circulația rutieră din centrulreședinței județului.

Astfel, în data de 01 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, se va închide circulația rutieră în Piața Eroilor (inclusiv în sensul giratoriu din fața Catedralei ″Sf. Ioan Botezătorul″) și pe tronsonul Bulevardul Republicii, până la intersecția cu strada Erou Călin Cătălin. De asemenea, se va elibera și perimetrul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

Articolul 1 Decembrie, cu parada militara, discursuri, vin si fasole cu carnati! Ei, la partea asta, a treia, sa vezi ce-or sa mai sarbatoreasca ploiestenii! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 25 Noiembrie: Ziua pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor. In ultimii doi ani, zeci de prahovence- victime ale cumplitului flagel
Next post Licitatie publica organizata de ANAF pentru constructii edilitare si industriale
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept